Rank
Casino
Bonus
Rating
Visit
1
Hoge💰Bonus € 333 & 90 Free Spins

Waarde van de Kaarten

Baccarat ofwel Punto Banco wordt met traditionele speelkaarten gespeeld waarbij de jokers uit de stokken zijn verwijderd. De overige kaarten hebben allemaal een bepaalde waarde waarop de puntentelling bij Baccarat wordt gebaseerd.

Waarde van de Kaarten

Zoals beschreven staat bij het doel van het spel Baccarat is het de bedoeling om vooraf te raden welke partij het meeste punten krijgt gedeeld: de Bank (Banco), de speler (Punto) of wanneer beide partijen een gelijk aantal punten gedeeld krijgen, een gelijkspel (Tie)

Het maximaal aantal punten wat gedeeld kan worden aan de Bank (Banco) of Speler (Punto) is 9 (negen), ook wel een “Natural” genoemd. Het minste aantal punten wat door de croupier gedeeld kan worden aan de Bank (Banco) of Speler (Punto) is 0 (nul), ook wel een Baccarat genoemd.

Aantal stokken kaarten Punto Banco

Baccarat wordt normaal gesproken gespeeld met zes tot acht stokken kaarten die gedeeld worden vanuit een schoen. Elke stok is een standaard stok van 52 kaarten, aas tot en met koning, in alle vier de kaartkleuren, harten, schoppen, ruiten en klaveren.

Algemene regels m.b.t. de waarde van de kaarten

Alvorens we uitleg geven over de exacte waarde van iedere kaart is het belangrijk te weten dat het niet uitmaakt of de kaart van schoppen, ruiten, klaver of harten is. Alle kleuren en symbolen zijn dus gelijk aan elkaar.

De puntentelling is daarna puur gebaseerd op het uiteindelijke totaal aantal punten bij elkaar opgeteld. Het maakt dus niet door welke som dit totaal aantal punten is bereikt. Dus (5 + 2= 7) maar (3 + 4 is ook 7)

Waarden van de individuele kaarten

Hieronder vind je een overzicht met alle deelnemen de kaarten en hun puntenwaarde. Om nog maar eens te benadrukken dat de symbolen geen invloed hebben staan de kaarten met verschillende symbolen vermeld. Harten Aas is dus hetzelfde als Schoppen Aas.

Aas = 1 punt
2 = 2 punten
3 = 3 punten
4 = 4 punten
5 = 5 punten
6 = 6 punten
7 = 7 punten
8 = 8 punten
9 = 9 punten

10 = 0 of 10 punten (van een puntentotaal van 10 of hoger worden 10 punten afgetrokken)
Boer = 0 of 10 punten (van een puntentotaal van 10 of hoger worden 10 punten afgetrokken)
Vrouw = 0 of 10 punten (van een puntentotaal van 10 of hoger worden 10 punten afgetrokken)
Koning = 0 of 10 punten (van een puntentotaal van 10 of hoger worden 10 punten afgetrokken)

Voorbeelden puntentelling bij Baccarat

Aan de hand van de waarde van de individuele kaarten kunnen we nu een aantal voorbeelden geven van de puntentelling van twee kaarten bij Baccarat. De croupier deelt namelijk zowel de speler (Punto) als de bank (Banco) ieder 2 kaarten.

+ = 9 punten ook wel “Natural le Grande” genoemd ofwel een Grote Natural, het hoogst haalbare.
+ = 8 punten ook wel “Natural le Petit”genoemd ofwel een kleine Natural.

+ = 7 punten
+ = 6 punten
+ = 5 punten
+ = 4 punten
+ = 3 punten
+ = 2 punten
+ = 1 punt
+ = 0 punten ook wel “baccarat” genoemd, het minste aantal punten.